Patchouli

Patchoulis historie

Patchouli har gennem århundrede været en del af den traditionelle medicin i Malaysia, Kina og Japan. Man mente, at den styrkede immunforsvaret og forhindrede spredning af feber og epidemier. I dag er den en af de vigtigste lægemidler mod slangebid og insektstik i disse lande.

I det 19. århundrede blev den i Indien brugt som duft på sjaler og klædestoffer, og i dag spiller den en væsentlig rolle indenfor parfumeindustrien.

Patchouli gror vildt på Sumatra og Java i 900 til 1800 meters højde. Den er en busket flerårig urt med hvide blomster med et stænk lysviolet. Planten høstes to til tre gange om året, og er en af de få olier, der bliver bedre med tiden.

 

 

Ifølge aromaterapeuter er olien virksom ved følgende tilstande i:

Psyken: Depression – Overanstrengelse af nerver – Sløvhed – Beroligende og opløftende på samme tid – Træthed – Kronisk angst – Bekymring – Voldsom mental aktivitet – Ude af trit med krop og sanser – Elskovsmiddel – Impotens – Frigiditet – Seksuel angst – Bringer fryd og inspiration – God til mentalt aktive personer, der mangler kreativitet og sanselig glæde.

Kroppen: Diarré – Forstoppelse – Betændelse i huden – Acne – Cellulitis – Sprækket hud – Svampeinfektion i huden – Dråbeinfektion – Herpes – Børnesår – Eksem – Regenererer hudcellerne – Bristet øm hud – Hæmorider – Åreknuder – Svagt immunforsvar.

Duftmæssigt kan Patchouli med fordel blandes med:

Bergamot – Cedertræ – Myrra – Rose – Sandeltræ – Appelsin – Ingefær

Aroma: Sød, varm, jord- og moskusagtig, stærk.
Indeholder: b-patchoulene, a-guaiene, caryophyllene, a-patchoulene, seychellene, a-bulnesene, nor-patchoulenol, patchouli alcohol og pogostol.
Husk altid at konsultere din læge ved fysiske eller psykiske symptomer. Aromaterapi skal ikke erstatte et lægebesøg, men blot være et supplement til en ansvarlig behandling.