Ingefærens historie
Ingefær er en tropisk flerårig urt, der bliver 60-120 cm høj. Stilken udspringer direkte fra den knoldformede rodstok, som bruges til krydderi og æterisk olie.
Den hører naturligt hjemme i Sydøstasien, og gror i tropiske lande over hele verden. Den har været brugt i århundrede i Asien.
I den traditionelle kinesiske medicin bruges den friske rod mod forkølelse, og den tørrede bruges til at genopbygge kroppens såkaldte yang-energi. Ingefær var en af de første krydderier, der kom fra Asien til Europa, hvor både grækerne og romerne brugte den meget.
Den græske læge Dioskurides beskriver, at ingefær er god for fordøjelsen. I dag bruges den blandt andet mod kvalme og køresyge.
Ifølge aromaterapeuter er ingefær-olien virksom ved følgende tilstande i:
Psyken: Seksuelt stimulerende – Impotens – Frigiditet – Aktiverer viljestyrken – Stimulerer initiativ – Giver beslutsomhed – Styrker tillid – Til personer, der har planer, men mangler handlekraft og optimisme.
Kroppen: Forkølelse – Influenza – Kvalme – Køresyge – Blodsammenhobninger – Kulde og svækkelse – Appetitløshed – Fordøjelsesbesvær – Oppustet mave – Kolde hænder og fødder – Hjertestyrkende – Gigtsmerter – Kronisk bronkitis – Styrker immunforsvaret – Kronisk træthed.
Duftmæssigt kan Ingefær med fordel blandes med:
Sandeltræ – Patchouli – Rose – Cedertræ – Frankincense – Lime – Appelsin – Bergamot