Lime

Limens historie

Limefrugten kommer fra limetræet, der kan blive op til fem meter højt. Det kom til Grækenland i det 2. århundrede, og ikke før middelalderen blev træet populært i Spanien og på Sicilien. Limetræet blev bragt til Spanien af Maurerne og herfra til Sydamerika.

Skibene, der transporterede limefrugter, blev kaldt ”lime juicere”, og skibenes besætning var afhængig af frugten for at undgå skørbug på grund af det store indhold af C-vitamin i limejuicen.

I dag dyrkes det i Mellemamerika og Asien. Lime bruges bl.a. som smagsstof i Ginger Ale og cola og i parfumeindustrien. Olien øger hudens lysfølsomhed, så det er ikke en olie, man skal solbade i.

 

 

Ifølge aromaterapeuter er lime-olien virksom ved følgende tilstande i:

Psyken: Et træt sind – Nedtrykthed – Øger mental årvågenhed.

Kroppen: Forkølelse – Influenza – Skørbug – Halsinfektioner – Bakterier – Feber – Dårligt immunsystem – Hoste – Bronkitis – Bihulebetændelse – Løs hud – Fedtet hud – Acne – Herpes – Insektbid – Sår.

Duftmæssigt kan Lime med fordel blandes med:

Neroli – Lavendel – Ylang ylang – Cedertræ – Ingefær – Jasmin – Enebær – Grape – Myrra – Palmarosa – Pebermynte

Aroma: Let sød og citrusagtig.
Indeholder: a-pinene, b-pinene, myrcene, limonene, terpinolene, 1,8-ceneole, linalool, borneol, citral og spor af neral acetate og geranyl acetate.
Sikkerhed: Limeolie øger hudens lysfølsomhed, så undgå denne olie ved solbadning.
Husk altid at konsultere din læge ved fysiske eller psykiske symptomer. Aromaterapi skal ikke erstatte et lægebesøg, men blot være et supplement til en ansvarlig behandling.