Limens historie
Limefrugten kommer fra limetræet, der kan blive op til fem meter højt. Det kom til Grækenland i det 2. århundrede, og ikke før middelalderen blev træet populært i Spanien og på Sicilien. Limetræet blev bragt til Spanien af Maurerne og herfra til Sydamerika.
Skibene, der transporterede limefrugter, blev kaldt ”lime juicere”, og skibenes besætning var afhængig af frugten for at undgå skørbug på grund af det store indhold af C-vitamin i limejuicen.
I dag dyrkes det i Mellemamerika og Asien. Lime bruges bl.a. som smagsstof i Ginger Ale og cola og i parfumeindustrien. Olien øger hudens lysfølsomhed, så det er ikke en olie, man skal solbade i.
Ifølge aromaterapeuter er lime-olien virksom ved følgende tilstande i:
Psyken: Et træt sind – Nedtrykthed – Øger mental årvågenhed.
Kroppen: Forkølelse – Influenza – Skørbug – Halsinfektioner – Bakterier – Feber – Dårligt immunsystem – Hoste – Bronkitis – Bihulebetændelse – Løs hud – Fedtet hud – Acne – Herpes – Insektbid – Sår.
Duftmæssigt kan Lime med fordel blandes med:
Neroli – Lavendel – Ylang ylang – Cedertræ – Ingefær – Jasmin – Enebær – Grape – Myrra – Palmarosa – Pebermynte