Eukalyptus

Eukalyptussens historie

Eukalyptus er et af verdens højeste træer. Det kan blive op til 100 meter, og stammer oprindeligt fra Australien og Tasmanien, men i dag gror det over hele verden. De oprindelige australiere (aboriginals) brugte det ved feber og infektioner.

Det var den franske naturforsker De Labillardiere, der introducerede træet som “Febertræet”, og det blev plantet i nogle af de mest sumpede og malariaplagede områder i Algier på grund af røddernes evne til at udtørre jorden. Da eukalyptus er både slimløsende og samtidig styrker slimhinderne, bruges den fortrinsvis til gavn for åndedrættet.

Psykisk er olien med til at hjælpe på melankoli og give fornyelse til den del af sindet, der opbygger et positivt livssyn. Eukalyptus kan medvirke til, at vi kan se livet i et større perspektiv, og er egnet til mennesker, som føler sig følelsesmæssigt fastlåst eller hæmmet af deres omgivelser.

 

Ifølge aromaterapeuter er Eukalyptus-olien virksom ved følgende tilstande i:

Psyken: Anspændthed – Uro – Opfriskende for sindet.

Kroppen: Svamp – Mavekatar – Blærebetændelse – Acne – Bylder – Fedtet hud – Herpes – Lus – Skæl – Bronkitis – Feber – Forkølelse – Hovedpine pga. luftveje – Influenza – Lette luftvejslidelser – Åndenød ved astma – Artritis – Betændelse i muskler – Hævede muskler – Ledbetændelse – Ledsmerter – Muskelsmerter – Stivhed.

Duftmæssigt kan Eukalyptus med fordel blandes med:

Timian – Lavendel – Rosmarin – Cedertræ – Citron – Fyr – Pebermynte

Aroma: Stærk, frisk, kamferagtig, balsamisk, sødlig.
Indeholder: a-pinene, b-pinene, a-phellandrene, 1,8-cineole, limonene, terpinen-4-ol, aromadendrene, epiglobulol, piperitone
og globulol.
Husk altid at konsultere din læge ved fysiske eller psykiske symptomer. Aromaterapi skal ikke erstatte et lægebesøg, men blot være et supplement til en ansvarlig behandling.