Frangipani

Frangipanis historie

I Indien bliver frangipani-træet kaldt ”Livets Træ” på grund af plantens helbredende egenskaber. Det siges, at den forynger og opfrisker sind, krop og ånd, hvis du indånder duften.

Blomsten er respekteret for sin eksotiske skønhed og duft. Den symboliserer udødelighed i Indien, på grund af plantens evne til at bære blomster og blade selv efter, at den er gravet op af jorden.

Ifølge Feng Shui symboliserer frangipani kærlighed, og i Filippinerne og Indonesien bliver den brugt til at dekorere gravene med. Den anses for at være nationalblomst i Laos, og træet er ofte plantet ved buddhistiske templer. I aromaterapien bruges frangipani på grund af sin dragende sensuelle duft, der beroliger og spreder en følelse af glæde og paradis.

 

 

Ifølge aromaterapeuter er frangipani virksom ved følgende tilstande i:

Psyken: Depression – Stress – Beroligende – Elskovsmiddel – Skaber indre ro – Giver energi – Selvbevidsthed – Gøder kærligheden til dig selv og andre.

Kroppen: Inflammation – Hovedpine – Rygsmerter – Tinnitus – Muskelspændinger – Tør hud – Hoste – Feber – Forstuvning – Hjertesygdomme – Styrker immunforsvaret – Besvimelse på grund af varme – Forbedrer søvnkvaliteten – Antioxidant – beskytter mod UV-stråler.

Duftmæssigt kan frangipani med fordel blandes med:

Ylang-ylang – Sandelwood – Appelsin – Citron – Lime – Bergamot – Lemongrass – Mandarin

Aroma: Sødlig frugt og blomsteragtig.
Indeholder: Acetophenone.
Sikkerhedsanvisning: Undgå under graviditet og til børn.
Husk altid at konsultere din læge ved fysiske eller psykiske symptomer. Aromaterapi skal ikke erstatte et lægebesøg, men blot være et supplement til en ansvarlig behandling.