Fennikel

Fennikels historie

Grækerne var de første, der opdagede fennikel plantens mildt urindrivende og slankende virkning. De døbte urten “Marathron” efter maraino, som betyder “blive tynd”.
I både det gamle Rom og Grækenland var frøene kendt for at være styrkende og livsforlængende. De blev indtaget af atleter, der trænede til De Olympiske Lege.

Fennikel er en hårdfør to- eller flerårig urt, der kan blive op til to meter høj. Den har fine fjeragtige blade og gyldne blomsterskærme. Den æteriske olie udvindes af de knuste frø.

Psykisk er fennikel velegnet til personer, der tænker og analyserer for meget. Den er god til personer, der har let ved at skabe koncepter, men svært ved at føre dem ud i livet.
Disse personer kan have svært ved at udtrykke følelser og tanker, og dette kan sætte sig som spændinger i maven med kramper og luftophobning til følge. Fennikel befrier de følelser, der gemmer sig under overfladen, og lader os udtrykke os uden angst.

Ifølge aromaterapeuter er fennikel-olien virksom ved følgende tilstande i:

Psyken: For mange tanker – For megen analyseren – Hæmmet i at udtrykke tanker og følelser Indadvendthed – Psykiske spændinger i maven – Et overfyldt sind – Angst for at udtrykke sig – Hæmninger.

Kroppen: Fordøjelsesproblemer – Muskelkrampe – Dårligt syn – Dårlig hørelse – Trommesyge – Kvalme – Sure opstød – Luft i maven – Forstoppelse – Fedme – Vægtforøgelse – Cellulitis – Væskeansamlinger.

Duftmæssigt kan Fennikel med fordel blandes med:

Bergamot – Lavendel – Frankincense – Rose – Citron – Cypres – Geranium

Aroma: Sød, stærk og anisagtig.
Indeholder: a-pinene, myrcene, fenchone,  trans-anethole, methyl chavicol, limonene, 1,8-cineole og anisic aldehyde.
Sikkerhed: Brug ikke olien ved graviditet, ved amning eller på børn under to år. Undgå påføring på beskadiget eller overfølsom hud. Du skal også undgå denne olie, hvis du har livmoderhalskræft eller andre kræftsygdomme, der er østrogenkrævende. Der må aldrig bruges mere end 1 % fennikelolie i en blanding.
Husk altid at konsultere din læge ved fysiske eller psykiske symptomer. Aromaterapi skal ikke erstatte et lægebesøg, men blot være et supplement til en ansvarlig behandling.